Cseresznyés - banános gyümölcstea

A gyümölcsteák esetében kevésbé érzem szentségtörésnek a filteres verziót, a Milford termékeiben pedig még nem kellett csalódnom, ezért pozitívan álltam ehhez az értékeléshez.
Milford Cherry - Banana

NévMilford Cherry - Banana

Beszerzés helye: Ajándékba kaptam

Kiszerelés: 20*2,5 gramm egy dobozban. 

Összetevők: Alma, hibiszkusz, narancshéj, aroma (cseresznye, banán), csipkebogyó, cékla, citromsav, édes szederlevél, banánlé granulátum, cseresznyelé koncentrátum.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 8 perc
Vélemény: Az azért nem túl biztató, hogy a banán és a cseresznye esetében is, csak aroma illetve gyümölcslé koncentrátum szerepel az összetevők között gyümölcsdarabok helyett. Ez sajnos nem meglepő, a legtöbb filteres tea esetében hasonló a felállás, szóval lépjünk is túl rajta. A filter illata szárazon és áztatás közben is édes, cseresznyés, a kész teát szagolgatva pedig egy kicsit már a nem túl természetesnek ható, de azért egész kellemes banánillat is érezhető. Valamit azért csak eltaláltak ezekkel az aromákkal, mert például az alma hiába van ott az összetevők listájában, egyáltalán nem érzem. Ugyanez igaz a tea ízére is, a két „névadó” gyümölcs ural mindent. Ezzel nincs is baj, főleg mivel remekül megférnek egymás mellett: minden korty a cseresznye zamatával indít, aztán az utóízben megjelenik a már egyértelműen felismerhető banán is. Az édesszájúaknak is érdemes kipróbálni cukor és méz nélkül, mert úgy is elég édes. Az összkép egyenesen szuper, csak akkor lenne jobb, ha mindezt hozzáadott aromák nélkül sikerülne elérni. De azért a filteres gyümölcsteák mezőnyében így is előkelő helyet érdemel a Milford terméke, hiszen íz tekintetében elég magasra teszi a lécet. Nem is bonyolítom a dolgot: ha egy finom szomjoltóra vágytok, akkor bármely napszakban ajánlom ezt a teát! 

Pontszám: 8.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése