King's Crown tejszín-karamella rooibos

Már éppen kitaláltam, hogy melyik teám legyen a mai értékelés célpontja, amikor kaptam ebből egy dobozzal, és a terveim felett győzedelmeskedett az újdonság varázsa. 
King's Crown tejszínes karamelles rooibos
NévKing's Crown tejszín-karamella rooibos

Beszerzés helye: Rossmann

Ár: 299Ft/doboz, 598 Ft/100 gramm

Kiszerelés: 25*2 gramm egy dobozban. 

Összetevők: rooibos, aroma (tejszín, karamella).

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 5-6 perc

Csomagolás: nem mehetek el szó nélkül a doboz bántóan gagyi magyar szövege mellett. Hozzá kell azonban tenni, hogy a német szöveg sem sokkal értelmesebb, így nem a fordító a hibás. 

VéleményA filternek valóban karamellás illata van, de nem igazán kellemes, inkább túl száraz. Áztatás közben ez az illat lágyabb, krémesebb lesz, ezáltal határozottan biztatóbbá válik a helyzet. További pozitív előjel, hogy a felhasznált, nedves filteren már jól látszik, hogy tényleg rooibos-leveleket tartalmaz, a kész tea fölé hajolva pedig az erős karamellás aroma és a jellegzetes rooibos-illat egyaránt érződik és passzolnak is egymáshoz. Ez eddig egészen bizalomgerjesztő, az viszont szépséghiba, hogy a karamella aroma mesterségesebbnek tűnik az átlagnál.

Nézzük a leghangsúlyosabb tényezőt, az ízt! Sajnos itt csúsztak igazán félre a dolgok, hiába van halványan jelen a tealevelek íze és az egyébként egészen kellemes karamelles hatás, a főzet émelyítő édessége számomra teljesen elrontja az egészet. Tippre azt mondom, hogy a tejszínes aroma tehet erről, és anélkül jobb lenne az ital, de ez igazából teljesen mindegy. A lényeg az, hogy kellemetlen emlékként maradt meg bennem ez a tea, és nem mostanában fogok újra egy ilyen filterért nyúlni. Ettől még egy próbát érdemes tenni vele, hiszen az ára kifejezetten kedvező, és talán Nektek kevésbé lesz csalódás az íze.

Pontszám: 3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése