Müller Teaház Holdfény

Ezúttal újra szálas teát tesztelek, de maradok az egzotikus ízvilágnál, hiszen a Holdfény nem más, mint egy főleg ananászos-papayás ízesítésű zöld tea.


Holdfény tealevelek


Név: Holdfény

Beszerzés helye: Müller

Ár: 785 Ft /100 gramm

Összetevők: zöld tea (Sencha és Gunpowder), ananászdarabkák 4% (ananász, cukor, étlezési sav, citromsav), papayadarabkák 2 (papaya, cukor, étlezési sav, citromsav), napraforgószirom, parlagi macskatalp.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 80 °C, áztatási idő: 2-3 perc

Vélemény: A Holdfény érdekessége, hogy kétféle zöld tea, Sencha és Gunpowder keverékéből áll, szemre úgy tűnik, hogy az előbbiből jóval több van. A levelek kicsik, sok az egészen apró, pár milliméteres nagyságú köztük, de ez ennél az árkategóriánál egyáltalán nem meglepő. Az viszont pozitívum, hogy az illatuk édes és kellemes, bár egyik gyümölcsöt sem tudtam konkrétan kiérezni belőle. Miután vizet öntöttem a levelekre, szép lassan felerősödött ez az aroma, az áztatás végére pedig már a felfedeztem benne a papayát, a zöld tea illata azonban végig háttérbe szorult, a kész, világossárga színű főzetet szagolgatva is eléggé oda kellett figyelnem, hogy érezzem. Szerencsére ízt tekintve már kiegyensúlyozottabb a helyzet: a kortyok első felét ugyan a kellemes, nem túl erőteljes egzotikus gyümölcsös aroma uralja, később, az utóízben viszont ott van a kissé fanyar zöld tea, amivel egészen korrekt összkép alakul ki. Így aztán nem tudok túlságosan belekötni a Holdfénybe. Gond nélkül tudja, amire az ára alapján számítani lehet, jó példa arra, hogyan kell nem túl magas minőségű zöld teából finom keveréket készíteni a megfelelő mértékű ízesítés hozzáadásával. Egyszerű, kellemes, nyugtató tea, érdemes megkóstolni. Egyébként annak, hogy Sencha és Gunpowder is van benne, kevés jelentőségét vettem észre, de, ha Ti másképp vagytok vele, nyugodtan jelezzétek!

Értékelés: 7/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése