Jégkorszak rooibos

Teázni természetesen a nagy nyári melegben is lehet, sőt érdemes! Ha valaki ilyenkor nem szívesen fogyaszt forró italokat, akkor érdemes megpróbálkoznia a jeges változattal, erre pedig a mai teszt alanya kifejezetten alkalmas.


Jégkorszak tea szárazon


Név: Jégkorszak

Beszerzés helye: Darlington teabolt

Ár: 1290 Ft / 100 gramm

Összetevők: Citromfű, citromhéj, menta, narancsvirág, természetes aroma.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 5-8 perc (Ha jeges teát szeretnétek készíteni belőle, akkor is forró vizet öntsetek rá, és csak később, a kész főzetet hűtsétek le, mert a rooibos leveleinek magas hőmérséklet kell a kioldósáshoz.) 

Vélemény: A száraz teának kellemesen citrusos, frissítő illata van, a forró vízzel való leöntés után pedig ez felerősödik és édesebbé válik, majd szépen lassan betölti az egész szobát. Én általában megvárom a 8 percet a leszűréssel, a rooibos esetében úgysem kell megkeseredéstől tartani. A főzet elkészülte után két fő választásotok van, és szerencsére egyikkel sem tudtok mellélőni: ha kedvelitek ezt a citromos, enyhén mentás ízvilágot, akkor akár elfogyasztjátok pár percen belül melegen, akár csak később, lehűtve isszátok meg, nagy valószínűséggel nem fogtok csalódni. A rooibos édessége és a hozzáadott ízesítés remekül passzolnak, ezáltal pedig egy szuper frissítő jön létre, amit üdítőitalok helyett is bátran ajánlok, még cukor sem kell hozzá. Megfizethető áru, finom tea, ami az ismerőseim körében is gyorsan népszerű lett, így Nektek is érdemes kipróbálnotok. Igaz, hogy nem egy nagy különlegesség, de éppen ezért nem is igényel sok odafigyelést, például munka mellé is igazán alkalmas - és ez tapasztalat.

Értékelés: 8/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése