Sencha Gyokuro Type

Ezúttal egy tipikus japán zöld tea kínai változatát kóstoltam meg. Nézzük mivel szolgál nekünk a nemzetek keveredése!
Sencha Gyokuro Type áztatás közben


Név: Sencha - japán cseresznye

Beszerzés helye: Big Ben Teaház

Ár: 950 Ft /50 gramm (1860 Ft /100 gramm)

Leírás: A híres japán specialitás méltó kínai rokona, intenzív, telt ízzel.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 70-80 °C, áztatási idő: 2-3 perc

VéleményAz apró levelek szárazon erős, füves illattal bírnak, engem ez leginkább a Temple of Heavenre emlékeztet. Áztatás közben kevésbé érezhető ez az aroma, de mire elkészül a világoszöld színű főzet, ismét felerősödik. Az italt megkóstolva már kevésbé erős a hasonlóság Temple of Heavennel, ennek lágyabb, kissé talán krémesebb is az íze. Egy finom, frissítő zöld teáról van szó mindenféle keserű mellékíz, karcosság vagy túlzottan füves ízvilág nélkül. A szálas zöld teákkal csak most ismerkedőknek különösen érdemes kipróbálniuk, mert egyszerű, letisztult aromájú - számomra kissé túlságosan is. Nincs vele különösebb baj, de én hiányolok valami felismerhető, karakteres, izgalmas (mellék)ízt, ami egyből beugrik, ha a Sencha Gyokuro Type-ra gondolok. Az asszociáció így is kellemes, és a tea ugyan nem emelkedik ki a hasonló árkategóriájú termékek közül, de tisztesen helytáll, korrekt vétel. Mindenképpen érdemes többször is felönteni, hiszen a második-harmadik csésze tea íze sem sokkal gyengébb az elsőnél. Ki fogom próbálni kínai teázás során is, és majd beszámolok róla, hogy úgy mennyire tartja az ízét.

Értékelés: 5,5/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése