Vitasia - Keemun Black Tea

Van egy csomó teám itthon, de, ha meglátok valami újat és érdekeset a boltban, akkor muszáj kipróbálnom. Ezúttal a Lidl ideiglenes terméke fogott meg, amit szerdáig lehet kapni . Nézzük, érdemes-e ezért útba ejteni egy áruházat!


Vitasia Keemun Black Tea - doboz



NévKeemun Black Tea

Beszerzés helye: Lidl

Ár: 600 Ft /40 gramm (1500 Ft /100gramm)

Kiszerelés: 20*2 gramm, piramisfilterekben.

Leírás: A Keemun a kínai Anhui tartományból származó fekete tea. A kedvező klímának köszönhetően a különleges aromájú olajokat tartalmazó teanövényekből lágy, aromás tea készül.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 3 perc

Csomagolás: Kocka alakú, piros-citromsárga színű papírdoboz benne a piramisfilterekkel.

Vélemény: A száraz filtereken látszik, hogy nem csak "törmeléket" tartalmaznak, hanem apró levelek vannak bennük, és egész ígéretes fekete tea illattal bírnak. Forró vízzel leöntve a filtert a készülő tea először narancssárgás színű lesz, majd kicsit sötétebbé válik, és eközben a levelek láthatóan megduzzadnak - ez elég biztató jel. Miközben kész lett a tea, rájöttem, hogy leginkább a Black Gunpowderre emlékeztet az illata, csak kicsit enyhébb annál. A sárgás-rozsdabarnás színű főzet ízét nem érdemes különösebben részletezni, egy egyszerű, klasszikus filteres fekete teáról van szó: semmi extra mellékíz, semmi különleges (és szerencsére semmi hozzáadott aroma), mégis finom. Simán megállja a helyét a saját kategóriájában, a korábban már tesztelt olcsóbb társainál lényegesen jobb. Persze árban is 2-3-szorosa azoknak, de erről már simán el tudom képzelni, hogy napi szinten igyak belőlem, így szerintem ez jobban megéri (még így is csak 30Ft/csésze). Mire végeztem a teszttel, már tudtam, hogy másnap milyen teát fogok vinni magammal munkába, és Nektek is leginkább egy dolgos délutánra ajánlom. Én magában ittam, de ha valaki túl erősnek találná, akkor egy kevés méz vagy cukor hozzáadásával lágyabbá tehető az íze. 

Értékelés: 7,5/10 - nem mondom, hogy rohanjatok a Lidl-be, de, ha szerdáig épp arra jártok, akkor érdemes tenni egy próbát ezzel a teával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése