Teekanne Winter Time

Az ünnepeken ugyan már jócskán túl vagyunk, nekem mégis mostanában jött meg a kedvem egy télies, karácsonyi hangulatú a teához, a Teekanne termékének neve pedig pont valami ilyesmit ígért, szóval tettem vele egy próbát.


Név: Teekanne Winter Time

Beszerzés helye: Interspar

Ár: 599 Ft/50 gramm, 1198 Ft/100 gramm

Kiszerelés: 20*2,5 gramm egy dobozban.

Összetevőkalma, hibiszkusz, csipkebogyó, narancshéj, fahéj, fahéj aroma (7%), mandulás sütemény aroma.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 8 perc

VéleményÖrömtelibb lenne a helyzet csak fahéjjal, aromák nélkül, de az ízesített gyümölcsteák többsége sajnos ilyen. Viszont, ha már jelen vannak az aromák, akkor legalább szépen teszik a dolgukat, és kellemes illatot biztosítanak a szép, élénkpiros színű teának (akárhogy próbálkoztam, nem sikerült igazán jó képet készítenem róla, ami hitelesen visszaadná ezt a színt). A főzet önmagában is elég édes, szerintem nincs szükség cukorra, mert az nem hoz elő plusz ízeket az italból. Ez nem is baj, hiszen meglepő módon a narancshéjon kívül minden összetevő érződik egy kicsit. Egyik sem túl hangsúlyos, de ha odafigyelünk kortyolgatás közben, akkor felfedezhető az alma, a csipkebogyó és a hibiszkusz zamata, illetve a hozzáadott aromák is. Na jó, a mandulás sütemény ízért valószínűleg nem ismerném fel magamtól, de így, hogy tudom, mit kell keresni, tényleg érezhető.

A Winter Time nem a legminőségibb vagy legkülönlegesebb tea, de egy meglepően kiegyensúlyozott keverék, ami nagyszerű segítség tud lenni, amikor egy hideg napon szeretnénk gyorsan átmelegedni. Ha van otthon némi fűszeres - mondjuk gyömbéres – teasüti, akkor érdemes azzal is kipróbálni, mert remek párost alkotnak, és úgy tovább erősödik a télies hangulat.

Értékelés: 7/10 

9 megjegyzés:

  1. Kaptunk egy dobozzal. Nem estem hasra tőle, szokásos filteres lehúzásnak tűnik, műfűvel és aromákkal.
    2/10 pont :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a 7/10-es pontozást a filteres gyümölcsteák mezőnyében gondoltam. Számodra mi az, ami ebben a kategóriában ilyen (vagy magasabb) pontszámod érdemel?

      Törlés
  2. A természetes tea és aroma :)
    The English Tea Shop válogatást kaptam, selyemfilter, természetes aromák, duzzadó levelek a filterben. Az íze számomra nem olyan jó, mert eleve nem szeretem az ízesített cuccokat, de ha valami 10-es egy listán, akkor ez az. Nem is tudom mik vannak bent, fekete, zöld, talán fehér tea is, de az nem biztos. Gyömbér, gyümölcsdarabok, fahéj, minden filterben 6-8 ízesítő.
    Meg ugye az ára, az ilyen válogatásért elkérnek egy-két ezer forintot, abból már nagyon jó szálas teát lehet kapni, szóval én ezt is figyelembe venném.

    Viszont van egy filteres, ami nagyon betalált hétköznapi teának, főleg a zasszonynál, ő 1,5 litert főz, cukorral, citromlével, néha mézzel, napi kétszer-háromszor. Ez a filteres pedig a Pickwick Earl Grey Tea Blemal. Itthon esetleg webboltban kapható, de jó sokat kéne rendelni, hogy megérje :D

    VálaszTörlés
  3. Hm.. ez a English Tea Shop elég jól hangzik, persze itt már tényleg számolni kell azzal is, hogy egy ilyen filteres tea árát érdemesebb szálas teára költeni.
    Viszont ezek nem gyümölcsteák. :) (Ami természetesen nem baj, csak így nem sok értelme van összehasonlítani őket a bejegyzés tárgyával.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téli kiadás mind a kettő, szóval hol is van a baj? :D :D
      Szerintem már a 400-500 Ft-os pickwick-lipton színvonal is drágább, mint egy alsókategóriás szálas tea.
      Ma áramszünet volt. Nincs semmi, de szó szerint, se tv, se könyv, se fűtés, se sütő, se mikról...
      Tv-zni kéne, jaa... akkor könyv... jaaa... iszom egy teát, mert ráérek... hogyaza :D

      Törlés
  4. Egy kis teszt, fura eredménnyel :D
    http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/nagyon-meglepo-eredmenye-lett-a-gyumolcstea-tesztnek/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes ez a teszt, de azért abban a tekintetben nem újdonság, hogy az összetevőket mindenképpen érdemes megnézni a (gyümölcs)teák dobozán.
      A "gyerektea" pedig ugyanúgy átverés, mint a "hideg vízben is kioldódó gyümölcstea" :D Hiszen minden gyümölcstea koffeinmentes és hideg vízben is kioldódik, szóval ezek nem extra tulajdonságok.
      Viszont a Tesco cikkben említett, aromamentes teáját ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok, hogy íz tekintetében hogy teljesít. Természetesen írok majd róla. :)

      Törlés
    2. Sajnos a cikk téves, megnéztem a tesco honlapján és a 'Tesco Forest Fruit Infusion ' tartalma: "Hibiszkusz, Alma, Csipkebogyó (13%), Galagonyabogyó (9%), Madárberkenye (9%), Málna (9%), Aroma, Kökény (4%), Fekete bodza (4%), Édesgyökér" Tehát ebben is van aroma...

      Törlés
    3. Akkor csak lespórolták a dobozról? Na mindegy, úgysem iszom nagyon gyümölcsteát.
      Sajnos mostanság szálas teára sincs idő, a sárgát már egy éve ki akartam próbálni...

      Törlés