Dilmah szálas zöld tea

Sikerült a Tesco-ban egy olyan szálas, aromát nem tartalmazó zöld teát találnom, ami árban is veri a filteres verziók többségét!

Dilmah szálas zöld tea -  doboz

Név: Dilmah Green Tea

Beszerzés helye: Tesco

Ár: 599 Ft/100 gramm

Összetevők: "100 % zöld tea adalék nélkül".

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 70-80 °C, áztatási idő: 2 perc. 


Dilmah szálas zöld tea -  száraz levelek

Vélemény: a száraz tea erős, friss illattal bír, vízzel leöntve pedig halványzöld színű főzetet ad. A levelek óriási méretváltozáson ugyan nem mennek át, mégis láthatóan megduzzadnak áztatás közben. A kész ital egészen friss, tavaszias zamatú, de az utóízében azért megjelenik némi karakteres kesernyésség is, ami jó hír azoknak, akik hozzám hasonlóan kedvelik az erősebb, fanyarabb zöld teákat.


Dilmah szálas zöld tea -  áztatás közben

A leveleket érdemes többször is felönteni, nekem talán a nagyobb adag tea, és a több, rövidebb ideig (kb. fél percig) tartó áztatás kombinációja vált be leginkább. Extra élményt éppen nem nyújt, de egy teljesen korrekt zöld teáról van szó, ami már csak azért is említésre méltó, mert ezt a teljesítményt igazán jó áron produkálja. 

Ez egy ideális munkahelyi tea lehet: egyértelműen jobb a filteres és/vagy ízesített vetélytársainál, és soknál még olcsóbb is (például az Aldi saját márkás zöldjénél, amiről éppen az előző bejegyzésben volt szó), de nem sajnálom meló közben, különösebb odafigyelés és ízlelgetés nélkül inni. Emellett azoknak is jó választás, akik most szeretnének váltani a filteres termékekről.

Értékelés: 8/10 

4 megjegyzés:

  1. A filteres verzióról kb. ezt írtam én is :D
    Kisebb adagot 3-4 percig bő vízben áztatva (2,5-5 dl), próbáltad? Lehet az lesz a nyerő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam azt is, de úgy számomra kissé enyhe volt. Jobban szeretem az erősebb főzeteket.

      Törlés
  2. Új tipp, Pickwick pure green 100% natural. Mangó és jázmin, vörösáfonya, eper, citrom, finomak, kellemes illatúak. Mégsem gyümölcstea, de mégis ízesített zöld.
    20*1,5 gramm 400 Ft-ért minimum.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet! Úgyis azon gondolkodtam, miről legyen a következő teszt - most lett 4 lehetséges opció is. :)

      Törlés