Jasmine Dragon Phoenix Pearl

Folytatom a Demmers Teaház termékeinek tesztelését, ezúttal egy jázminos zöld teára kerül sor.

Jasmine Dragon Phoenix Pearl - levelek szárazon

NévJasmine Dragon Phoenix Pearl

Beszerzés helyeDemmers Teaház

Ár: 5990 Ft /100 gramm

Leírás: A legmagasabb minőségű válogatott kínai zöld és fehér tealevelek kézzel golyóbissá formálva. Kellemesen lágy karakterét egy különleges, jázminvirágokkal együtt való szárítási eljárásnak köszönheti.

Jasmine Dragon Phoenix Pearl - áztatás közben

Vélemény: a levelekből sodort labdácskák szárazon friss, erős, fűre emlékeztető illattal bírnak. A jázmin ekkor még nem érezhető, de a teát előmelegített csészébe téve ez egyből megváltozik. Körülbelül 80 fokosra visszahűtött vízzel felöntve még erősebbé válik a lágy, virágos aroma, és úgy érzem, végre egy olyan jázminos teával van dolgom, ahol ez az illat nem művi és parfümszerű, hanem kifejezetten tetszik. Áztatás közben a lassan kinyíló golyócskák szép látványt nyújtanak, ezt figyelve jól rá lehet hangolódnia a teázásra. A sárgás-zöldes színű főzet kellemesen édes ízű, cukrozást egyáltalán nem igényel. A zöld teának köszönhetően kellően erős, karakteres italról van szó, ami reggeli után fogyasztva ideális napindító lehet, ezt a hatást pedig a hozzáadott jázmin lágyítja. Így egy finom, kellően élénkítő ital a végeredmény, amiben nyoma sincs bármiféle kesernyés vagy karcos íznek. A leveleket mindenképpen érdemes többször felönteni, 3-4 csésze tea nyugodtan elkészíthető egy adagból. Persze az ár még ezzel együtt is elég borsosnak mondható, ami negatívan befolyásolja az összképet, és igazából ez az egyetlen szempont, ami miatt nem tudom maximálisan ajánlani a Jasmine Dragon Phoenix Pearl-t.

Megjegyzés: eddig még csak csészében készítettem el a teát, de ki fogom próbálni gaiwan-ban is, és frissítem majd a bejegyzést a tapasztalataimmal.

Értékelés: 8/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése