Édenkert

Még mindig a Demmers Teaháznál maradva a fekete és a zöld után most egy gyümölcsteát vizsgáltam meg.


Édenkert - száraz tea

Név: Édenkert

Beszerzés helyeDemmers Teaház

Ár: 1680 Ft /100 gramm

Leírás: Alma, csipkebogyó, hibiszkusz virág, bodza, narancshéj, eperdarabok és természetes krémes eperaroma mennyei keveréke.

Édenkert - áztatás közben

Vélemény: Kíváncsian vártam, hogy az igen sokféle gyümölcsöt tartalmazó keveréknek vajon milyen íze lesz, de a hozzáadott aroma miatt leginkább az eper érvényesülésére számítottam. Elsőre nem is ért nagy meglepetés, a száraz tea illatában valóban a tejszínes eper volt érezhető, más szinte egyáltalán nem. Aztán amikor előmelegített csészébe tettem a teát, akkor megjelent a csipkebogyó savanykás aromája is, és innentől kezdve át is vette a főszerepet, a főzet ízében már egyértelműen ez dominált. A háttérben érezhető volt még az eper „erőlködése”, azonban például a bodza vagy az alma olyan volt, mintha ott sem lenne. Az összkép így sem rossz, de egy fájóan átlagos gyümölcsteáról van szó. Ehhez hasonlóval valószínűleg mindenki találkozott már, és nincs az Édenkertben semmi ilyen plusz, ami miatt ezt tudnám ajánlani a többi opcióval szemben. Az ilyen teák hideg verziója a nyári melegben szomjoltásra üdítő helyett remek választás, de erre a célra egy olcsóbb termék is tökéletes alternatíva lehet. Érdemes olyant választani, amiben nincs 2-3 félénél több összetevő, mert ilyenkor még megvan az esély rá, hogy mindegyiknek érezhető az íze, és egyik sem csak a felsorolás hosszabbá tétele miatt került a keverékbe.

Értékelés: 5/10 

3 megjegyzés:

  1. Ígértem, hogy írok :D na, egy kép többet mondd ugye :)
    http://terra-kert.hu/viewtopic.php?f=126&t=384&p=37894#p37894

    VálaszTörlés
  2. Igen szép gaiwanod van! :) Remélem a tea is finom volt :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Engem a régi iskolai étkészletre emlékeztet, műanyag fekete kis pöttyökkel :D annyi a különbség, hogy ez nem műanyag.
    De nagyon kezes kis jószág, már csak a használatot kell finomítani, Müllleres fehér tea ment bele elsőnek, igen, finom volt, bár kicsit erős lett :D

    VálaszTörlés