Gárdonyi Teaház Massala Chai

Korábban két ízesített fekete teát már kóstoltam a Gárdonyi teaháztól, most a doboz harmadik tagjával, a Massala Chai-al tettem egy próbát, ilyen ízesítéssel még úgysem találkoztam filteres verzióban.


NévGárdonyi Teaház Massala Chai

Beszerzés helye: Csokirály (Kosztolányi Dezső tér)

Ár: 299 Ft/doboz, 1246 Ft/100 gramm

Kiszerelés: 4*5*1,5 gramm (Earl Grey, Karamell-narancs, Exotic és Massala Chai) egy dobozban. 

Összetevők: fekete tea (95,5%), aroma, gyömbér őrlemény.

Elkészítési tanácsok: Ajánlott vízhőmérséklet: 100 °C, áztatási idő: 1-2 perc

Csomagolás: Már a doboz is igazán jól néz ki, a filtereket védő kis tasakok pedig kifejezetten ízlésesek.

Vélemény: a száraz filteren érezhető a gyömbéres illat, de emellett valami mesterséges, és nem igazán kellemes aroma is jelen van. Ehhez képest a főzet illata meglepően hasonlít egy szálas chai teára. Kár, hogy az íze már sokkal visszafogottabb, a gyömbér alig érződik, magamtól talán rá sem ismernék. Főleg az utóízben figyelhető meg a csípőssége, de itt is felbukkan mellette a mesterséges, engem leginkább citromra emlékeztető aroma. Cukor hozzáadásával sem javul a helyzet, viszont érdemes kicsit hűlni hagyni a teát, mert langyosan sokkal pozitívabb benyomást kelt: a fanyar aroma eltűnik (vagy legalábbis eléggé elhalványul), a gyömbér ezzel szemben felerősödik. Így már hozza azt a szintet, amit egy filteres chai-tól várni lehet. Ki fogom próbálni tejes-mézes verzióban is, kíváncsi vagyok úgy mennyire közelíti meg az eredeti, szálas massala chai ízét.



A Gárdonyi Teaház teája ideális választás lehet a típus kedvelőinek, akik szívesen fogyasztják a kedvenc italukat munkában, vagy utazások során is. Ez az ízvilág úgysem túl gyakori filterben, szóval nincs nagy konkurencia, és langyosan fogyasztva ez a tea az árához képest teljesen rendben van. 

Pontszám: 7/10

1 megjegyzés:

  1. Fura, általában a kihűlés kifejezetten rosszat tesz a teáknak...
    Van azért egy-két újdonság a DM-ben meg az Intersparban, de annyi filterest nem iszom, hogy kipróbáljam :) mondjuk most szálasra sincs nagyon idő :(

    VálaszTörlés